Komoot, prima app voor explorers
Komoot is onder de Fiets lezers misschien nog niet zo bekend als bijvoorbeeld Strava. Maar dat is niet terecht. Het is namelijk een hele fijne app voor iedereen die wel eens wat anders wil fietsen dan zijn eigen vaste rondjes.
Plannen, fietsen, delen
Kort samengevat is Komoot een app waarmee je routes kunt plannen, die vervolgens met navigatie kunt fietsen, waarna je de gereden rit kunt delen met de community. Maar dat is wel heel kort samengevat.
Het begint bij het plannen. In de Komoot app, en op de site, kun je aangeven wat voor soort route je wilt maken. Voor mtb, race, gewone fiets of zelfs wandelen. De software kiest dan voor jou de mooiste paadjes uit tussen punt A en B. Daar mag je zelf zoveel punten tussen hangen als je wilt. Dat kan door namen in te typen, maar je kunt ook gewoon punten op een kaart aanklikken en die als waypoints toevoegen. Wat ook kan is een bestaande route importeren. Bijvoorbeeld een leuke route die je van een ander kreeg. Of die van een evenement. Als je route klaar is kun je hem opslaan en naar je telefoon sturen. Ook kun je vrienden uitnodigen deze route te gaan rijden.

>