Apple heeft een bèta voor een macOS-update vrijgegeven, waarin een feature genoemd wordt die de levensduur van MacBook-accu’s moet verlengen.

De tool genaamd ‘battery health management’ in de bètaversie van macOS Catalina 10.15.5 zorgt er namelijk voor dat je accu minder snel chemisch veroudert. Dat doet het door de temperatuur van je accu en patronen die de accu laat zien bij het opladen te monitoren. Ook de omgevingstemperatuur en processoractiviteit zou daarbij horen, claimt The Verge. De software zorgt er dan voor dat de accu minder ver oplaadt, en dus bij een lager voltage in de accu de teller op 100% zet. Daardoor moet je meer laadcycli uit de accu krijgen. Een bijkomend nadeel is wel dat je minder ver op één lading zal kunnen doen.

Het is wel een feature die je uit kunt zetten, mocht je de lange accuduur belangrijker vinden dan de levensduur. In het System Preferences-gedeelte van het besturingssysteem is een menu te vinden genaamd Energy Saver. Daarin staat een functie genaamd Battery Health, waar je ‘Battery healt management’ kunt deselecteren. De functie zal aanwezig zijn in alle MacBooks met een Thunderbolt 3-aansluiting. Dat zijn alle MacBook Pro’s sinds 2016 en MacBook Air-modellen sinds 2018.

(bron: hardware.info)