WhatsApp werkt aan een donkere modus voor zijn populaire chatapp. Dat claimt de site WABetainfo. Het zou niet de eerste grote app zijn die een dergelijke modus introduceert, onlangs gebeurde dat nog voor YouTube op Android.

Het Twitter-account van WABetainfo meldt dat WhatsApp een donkere modus in ontwikkeling heeft. De site geeft geen details, maar schrijft alleen dat dit blijkt uit ‘een groot aantal geheime verwijzingen in recente updates’. Het is daarom onduidelijk in welk stadium de ontwikkeling zich bevindt en op welke termijn de modus mogelijk beschikbaar komt voor gebruikers. WABetainfo is een site die zich onder meer toelegt op het verkrijgen van informatie over nieuwe WhatsApp-functies door bètaversies te analyseren.

Een donkere modus is in steeds meer apps te vinden; een van de meest recente toevoegingen van de functie vond plaats in de YouTube-app voor Android. Ook macOS 10.14 en de Outlook-site vallen onder recente toevoegingen. WhatsApp-alternatief Telegram beschikt al langer over een nachtmodus, die gebruikmaakt van een donker kleurenpalet met witte tekst.

(bron: tweakers.net)