Microsoft heeft een nieuwe functie voor Windows 10 gepresenteerd. Daarmee kunnen foutieve systeemupdates automatisch ongedaan worden gemaakt.
Een Windows 10-update wordt alleen automatisch ongedaan gemaakt als de computer niet meer opgestart kan worden. Ook moeten andere mogelijkheden voor herstel niet meer mogelijk zijn.

Windows 10 geeft gebruikers een melding als een geïnstalleerde update is teruggetrokken. “We hebben recent geïnstalleerde updates verwijderd om uw apparaat van opstartproblemen te herstellen”, luidt de tekst.

De verwijderde update wordt dertig dagen daarna door het systeem geweigerd om ervoor te zorgen dat de computer de update niet nog eens installeert. Volgens Microsoft geeft dat hardware- en softwaremakers de tijd om problemen op te lossen. Gebruikers komen op die manier niet in een vicieuze cirkel van foutieve updates terecht, waarbij de computer niet meer gestart kan worden.

Microsoft stopt in 2019 met Windows 7
Microsoft zal daarnaast vanaf volgende maand gebruikers van Windows 7 gaan waarschuwen om over te stappen op Windows 10, schrijft The Verge. Vanaf 14 januari 2020 wordt Windows 7 niet meer ondersteund. Gebruikers ontvangen dan onder meer geen veiligheidsupdates meer.

Uit recente cijfers van Microsoft blijkt dat Windows 10 wereldwijd inmiddels op ruim 800 miljoen apparaten is geïnstalleerd.

(bron: nu.nl)