Nog iets meer dan 60 dagen en dan is het over en uit voor Windows 7. Microsoft is inmiddels begonnen met het tonen van meldingen onder Windows 7 om gebruikers bewust te maken van dit feit. Zo hebben zij genoeg tijd om te upgraden of voor een alternatief systeem te gaan.

“Na 10 jaar nadert de ondersteuning voor Windows 7 het einde, 14 januari is de laatste dag waarop Microsoft beveiligingsupdates en technische ondersteuning aanbiedt. We weten dat verandering moeilijk is, daarom brengen wij je al vroeg op de hoogte en helpen we je met het back-uppen van je bestanden en het voorbereiden voor wat er gaat komen,” valt te lezen in de melding.
In het meldingsscherm zit ook een link die gebruikers naar deze site stuurt. Daar wordt, onder andere, met behulp van een video nogmaals duidelijk gemaakt wat er gaat gebeuren en waarom de ondersteuning stopt. Deze melding is meegekomen met update KB4493132 en wordt automatisch geïnstalleerd.
Gebruikers zullen moeten upgraden naar Windows 10, een nieuwe computer moeten aanschaffen met een moderner (nog ondersteund) besturingssysteem als Windows 10, macOS of Linux of een alternatief besturingssysteem moeten installeren zoals Linux.

Wilt u graag over naar Windows 10 en u hebt hulp hier bij nodig neem dan spoedig contact op met ons.