Windows-gebruikers met AMD-processors klagen over problemen na Meltdown-patcheMensen met AMD-processors, hoofdzakelijk oudere modellen, klagen erover dat de Microsoft-patches naar aanleiding van Meltdown en Spectre ervoor zorgen dat hun systemen niet meer starten. Ook een Windows-herinstallatie lijkt geen effect te hebben.
In verschillende threads op het Microsoft-forum schrijven getroffen gebruikers dat hun systemen niet meer starten na het installeren van de patches en dat alleen het Windows-logo bij het opstarten in beeld komt. Vervolgens zouden de systemen niet verder booten. De berichten lijken afkomstig van gebruikers met oudere AMD-processors, zoals Athlon, Sempron en Opteron.
Uit de berichten is verder op te maken dat gebruikers ook na een herinstallatie van bijvoorbeeld Windows 7 of 10 hun systemen niet aan de praat krijgen. In een Reddit-thread zegt een van de getroffen gebruikers dat het uitvoeren van een aantal commando’s via het ‘Repair your computer’-menu een oplossing bood door het betreffende updatepakket te verwijderen.
Microsoft bracht de patches uit naar aanleiding van de onthulling van details over de Meltdown- en Spectre-kwetsbaarheden vorige week. Daarvan treft Meltdown alleen Intel-cpu’s, maar heeft Spectre ook gevolgen voor processors van AMD. De update in kwestie betreft KB4056892.s

(bron: tweakers.net)