Ziggo geeft tijdens de Olympische Winterspelen in Pyeongchang tijdelijk vier extra zenders door van Eurosport. Het gaat dan om Eurosport 2 en drie tijdelijke kanalen van Eurosport. Deze vier kanalen zenden 24 uur per dag live-verslagen van de belangrijkste Olympische sporten uit. Ziggo geeft daarnaast Replay TV door van de kanalen Eurosport 1 en 2. De zenders zijn ook te bekijken op smartphone of tablet via Ziggo Go. Met een geschikte Mediabox zijn de kanalen in HD te bekijken.
Eurosport heeft in 2015 een overeenkomst gesloten met het Internationaal Olympisch Comité (IOC), voor de uitzendrechten van de spelen van 2018, tot en met 2024. Prijs: 1,3 miljard euro. De NOS raakte op dat moment veel uitzendrechten kwijt, maar heeft later een sublicentie aan rechten gekocht van Eurosport, voor tien uur per dag live uitzendingen via tv en online.

Olympische Spelen groot bij Eurosport
Dat Eurosport bij Ziggo uitkomt, is geen toeval. Liberty Global heeft in 2016 een overeenkomst gesloten met Discovery, waar Eurosport een onderdeel van is. Ziggo profileert zich in de strijd om de abonnee nadrukkelijk met premium sport, zoals Formule 1 en nu dus ook de Olympische Spelen.
Enkele andere tv-aanbieders, zoals Kabelnoord, hebben Eurosport 2 tijdelijk in het basispakket. Eurosport biedt de live tv ook zelf aan via de Eurosport Player app, tegen tijdelijke verlaagde tarieven.

(bron:telecompaper.com)