Apple Stores en door Apple erkende winkels gaan vanaf nu iPhones met accu’s die niet van Apple afkomstig zijn toch repareren. Dat staat in interne documenten in handen van de website Macrumors.

Apple weigerde eerder iPhones die – bijvoorbeeld door een eerdere reparatie -onderdelen van andere fabrikanten bevatten te repareren. Het bedrijf zou deze regel nu schrappen voor accu’s.

Macrumors schrijft dat Apple alle reparatiewinkels toestemming heeft gegeven om een niet-originele batterij te negeren als er iets anders kapot is in de telefoon. Is de accu het probleem, dan kan deze vervangen worden door een origineel Apple-onderdeel. In sommige gevallen kan de iPhone ingeruild worden voor een nieuwe tegen de prijs van een accu.

In 2017 werden de regels voor beeldschermen al versoepeld. Andere onderdelen die niet van Apple afkomstig zijn, zoals microfoons en sensoren, worden nog steeds niet gerepareerd.

Het Franse blog iGeneration constateerde als eerste dat Apple de regels mogelijk eind februari heeft aangepast. De Franse vakbond CFDT heeft zich uitgesproken tegen de zet, die de bond als onveilig bestempelt.

(bron/foto: nu.nl)