Ging uw wekker vanmorgen niet af? Crasht uw iPhone steeds en ziet u om de zoveel tijd een zwart scherm met een draaiend wieltje? U bent niet de enige. iPhonegebruikers over de hele wereld hebben last van een bug in het besturingssysteem.
Het gaat om een probleem met het systeem dat zorgt voor dagelijkse herinneringen van bepaalde apps op uw iPhone. Uw iPhone crasht niet helemaal, maar het beginscherm met de icoontjes voor de apps wordt om de zoveel tijd opnieuw geladen. Uw iPhone is dan even onbruikbaar. Als het scherm weer geladen is, moet u uw toegangscode invoeren.

Dit kunt u doen tegen de bug:
Update uw besturingssysteem naar iOS 11.2. Als uw iPhone er nog niet om gevraagd heeft, gaat u naar Instellingen -> Algemeen -> Software-update om de nieuwe software te installeren.
Kunt u iOS 11.2 nog niet installeren, dan is de beste oplossing om de meldingen van alle apps met dagelijkse herinneringen (zoals Headspace en Calm bijvoorbeeld) uit te zetten. Als dat niet lukt, zonder dat de iPhone steeds crasht, kunt u de datum tijdelijk een week terugzetten. Het is wel verstandig na het uitzetten van de meldingen de datum weer goed te zetten, omdat veel apps niet goed werken met een onjuiste datum.

Lukt dit niet of heeft u hulp nodig? Neem dan contact met ons op.