Tijdens de officiële aankondiging van Windows 11 in juni, heeft Microsoft aangegeven dat het nieuwe besturingssysteem tijdens ‘de feestdagen van 2021’ zal uitkomen. Hoewel een exacte datum niet werd gegeven, zag het er snel naar uit dat de nieuwe Windows-versie in oktober beschikbaar zou zijn. Inmiddels heeft de ontwikkelaar door middel van een blogpost de releasedatum bevestigd.

Op 5 oktober zullen de eerste pc’s die standaard beschikken over het nieuwe os verkrijgbaar zijn. Daarnaast rollen de eerste gratis upgrades voor Windows 10-gebruikers op deze dag uit, indien het systeem aan de strenge systeemvereisten voldoet. Als de hardware niet wordt ondersteund, is het toch nog mogelijk om Windows 11 te installeren. Terwijl de upgrade handmatig uitgevoerd kan worden met een iso-bestand, kan Microsoft niet garanderen dat deze systemen Windows Updates zullen krijgen.

Verder vermeldt de post exact elf punten die de voornaamste eigenschappen van de nieuwe Windows-versie in de verf zetten. Naast de moderne geluiden en opgefriste gebruikersinterface, komen de nieuwe Widgets en Microsoft Store aan bod. De ondersteuning voor Android-apps blijft nog even achterwege, in de loop van de komende maanden moet een preview beschikbaar zijn voor Windows Insiders.

Bron: Microsoft