Windows 11 lijkt in bepaalde gevallen een hoop lege mappen aan te maken in de System32 directory. Steeds meer gebruikers melden dat er lege tmp-mappen te vinden zijn in deze systeemmap. Verschillende onderzoekers hebben een test uitgevoerd en troffen ruim 100 lege mappen aan, maar er zijn ook gebruikers die melden duizenden van zulke mappen te hebben gezien in de systeemmap.

In sommige gevallen zijn deze mappen verborgen waardoor ze op het eerste gezicht niet opvallen. Gebruikers kunnen controleren of zij last hebben van dit probleem door te navigeren naar C:\Windows\System32\config\systemprofile\AppData\Local Daar kan in sommige gevallen een hele rits aan mappen staan die beginnen waarvan de namen beginnen met tw en eindigen met .tmp.

Onderzoeker Günter Born zegt dat deze mappen worden aangemaakt door de Provisioning Package Runtime Processing tool (ProvTool.exe) en dat deze mappen gewoon kunnen worden verwijderd zonder dat het systeem daar hinder van ondervindt. De onderzoekers van AskWoody laten weten dat deze bug al langer in Windows zit en in 2019 ook al voor dezelfde problemen zorgde in Windows 10.

Er is nog geen fix voor dit probleem en aangezien deze fout geen negatieve impact heeft op het systeem en de prestaties, zal het waarschijnlijk even duren voordat deze bug wordt geplet.

(bron/afbeelding: hardware.info)