Windows 10 gaat gebruikers inzicht gegeven in foutrapportages die naar Microsoft zijn of worden verstuurd. Microsoft zegt de rapportages te gebruiken om crashes en andere verstoringen op het apparaat te identificeren en verhelpen. De foutrapportages zijn straks via de Diagnostic Data Viewer in te zien.
De Diagnostic Data Viewer geeft een overzicht van de diagnostische data die Windows 10 naar Microsoft verstuurt. Het gaat dan om zaken als configuratie, browsegeschiedenis, geïnstalleerde applicaties en het gebruik hiervan en netwerkinformatie. Straks zijn ook de foutrapportages hier terug te vinden. Gebruikers kunnen zo zien wanneer het rapport is verstuurd en welke applicatie de oorzaak was.
Jaren geleden werd bekend dat de NSA foutrapportages van Windows-computers onderschepte. De informatie in de rapporten zou de NSA helpen bij het inbreken op computers. Naast het toevoegen van foutrapportages gaat Microsoft ook de gebruikersinterface van de Diagnostic Data Viewer aanpassen. De aanpassingen zijn nu al te proberen in de Windows 10 Insider Preview Build 17704.
De Diagnostic Data Viewer kunt hier downloaden.

(bron: security.nl)